Hlavní stránka / Novinky / Nejlepší jurisdikce pro registraci kryptoprojektů
09 Nov 2022

Nejlepší jurisdikce pro registraci kryptoprojektů

Dnes se kryptosféra nachází na nové vlně vývoje. Současná fáze se liší od předchozích tím, že v současné době se stále více států snaží regulovat použití, vydání a skladování kryptoměn na svém území. Protože kryptosféra je stále novým odvětvím ekonomiky z hlediska právních předpisů, každý stát se pokouší metodou pokusu a omylu najít kompromis mezi svobodou trhu, ochranou práv spotřebitelů a zájmy státu. Tímto způsobem vedlo nedostatek jednotné regulace a velká konkurence mezi jurisdikcemi k vzniku speciálních, krypto-přátelských jurisdikcí. Aby se ve takové rozmanitosti jurisdikcí neztratili, je třeba pochopit kritéria pro výběr země registrace vašeho projektu, která berou v úvahu jeho specifika.

Kritéria pro výběr jurisdikce pro registraci kryptoprojektů

Při budování obchodní struktury a výběru nejlepšího místa pro registraci společnosti je třeba stanovit hlavní body, které charakterizují váš podnik. Odpovědi na následující otázky budou základem pro výběr optimální jurisdikce pro váš projekt:

1. Fiat. I když blockchain maže finanční hranice, často je pro podnikání potřeba nástroje umožňující používat a ukládat tradiční fiat prostředky pro operační potřeby společnosti;

2. Cílový trh. Kde jsou vaši hlavní zákazníci, kterým plánujete prodat váš produkt? To může být Evropa, Asie, trhy Afriky, Latinské Ameriky nebo jiné regiony. Odpověď na tuto otázku umožní vybrat optimální platební řešení a také poskytne základ pro výběr nejvhodnější jurisdikce registrace projektu, což umožní přímý marketing v zemi s největším počtem potenciálních zákazníků;

3. Prestiž. V závislosti na cílech budování společnosti může být tento bod rozhodující pro celou budoucí strukturu projektu, v jiných případech - to nebude mít vliv na strukturu společnosti;

4. Cena a termíny. Při výběru jurisdikce je třeba předem pochopit cenu za vytvoření a udržování takového projektu, stejně jako přibližný termín registrace společnosti. Tento bod ovlivňuje míra obchodní orientace vybrané jurisdikce pro zřízení společnosti, zkušenosti místního finančního (kryptoměnového) regulátora a snadnost hledání zaměstnanců pro společnost.

Na základě těchto kritérií lze identifikovat hlavní země, které budou optimální pro provozování kryptoaktivit v každém konkrétním případě.

Registrace kryptoprojektů ve Velké Británii

Velká Británie je jednou z nejlepších jurisdikcí pro efektivní propagaci krypto-produktů. Již mnoho let se jurisdikce ukazuje jako vysokoreputační, prestižní a perspektivní země pro podnikání z celého světa.

Rezidence ve Velké Británii pro vaši společnost umožňuje využití většiny platebních systémů. Registrace společnosti je dostatečně rychlá a místní regulátor má velké zkušenosti s fintech projekty. Avšak je třeba vzít v úvahu možné potíže s přímým marketingem na území EU v souvislosti s vystoupením Velké Británie z Evropské unie v roce 2020.

Požadavky na registraci kryptospolečnosti v Polsku

Registrace kryptospolečnosti v Polsku je relativně nové řešení pro evropský kryptobusiness, ale rychle se dostává do čela v počtu vydaných registrací.

Registrace kryptospolečnosti v Polsku umožňuje využít výhod, které nabízí evropský stát: přístup k evropskému finančnímu systému, důvěru od partnerů a klientů, možnost škálování podnikání. Přitom regulátor je přátelsky nakloněn kryptoměnám, což se projevuje v nízkých nákladech na otevření a provoz společnosti, snadnosti a rychlosti procházení všech etap registrace.

Registrace kryptobusinessu ve Spojených arabských emirátech

Spojené arabské emiráty jsou světově známou jurisdikcí, která nabízí skvělé podmínky pro podnikatele ve svých volných ekonomických zónách. VARA (Virtual Asset Regulatory Authority) nabízí nejlepší podmínky pro získání kryptolicejního oprávnění v současné době a umožňuje provádět kryptočinnosti na území Blízkého východu a Afriky. Díky licenci VARA v emirátu Dubaj můžete otevřít účet a začít provádět ekonomickou činnost poměrně rychle a bez větších obtíží.

Získání kryptolicejního oprávnění v Kazachstánu

Pokud máte zájem o trh Střední Asie, doporučujeme získat kryptolicejní oprávnění v Mezinárodním finančním centru "Astana" (MFC "Astana"), který je jedinečným centrem na ekonomické mapě světa, umožňujícím podnikům a finančním institucím vstup na nové trhy, poskytujícím přátelskou ekosystému kvalitní infrastruktury a zajišťujícím nezávislou regulaci.

Registrace kryptospolečnosti v Hongkongu

Hongkong je jedním z nejlepších míst pro provozování kryptobusinessu ve východní Asii. Přestože je stále vyvíjeno regulace poskytování služeb spojených s kryptoaktivy, nyní je nejlepší dobou pro registraci společnosti pro tuto činnost v Hongkongu. Přechodné období, které regulátor sliboval v souvislosti s nabytím platnosti nové legislativy týkající se kryptoměn v březnu 2023, umožní již existujícím podnikům získat nespornou výhodu nad novými hráči na trhu, protože společnosti založené do prosince 2022 budou mít možnost poskytovat služby v oblasti kryptoměn po dobu přezkumu žádosti (ale nejpozději do 1. prosince 2023).

Speciální rysy registrace kryptoprojektů v Kanadě

Kanada je dobrá volba pro krypto-startupy, protože umožňuje rychle a levně otevřít licencovanou společnost, která může působit na území velkého počtu zemí. Mezi nevýhody lze zařadit relativně nízkou prestiž této licence, což se projevuje určitými obtížemi při připojování fiat platebních řešení.

Výhody Svatého Vincence a Grenadin pro kryptoměnový obchod

SVG je jednou z nejvíce krypto-přátelských offshore jurisdikcí. Výhody a nevýhody tohoto řešení odráží mezinárodní offshore status jurisdikce SVG. Toto je skvělá volba pro start-upy, které chtějí otestovat svůj obchodní model bez dlouhodobého a nákladného procesu získání licence na činnost. Toto řešení je jednoduché, levné a rychlé k implementaci, ale kvůli zařazení této jurisdikce do seznamů Financial Action Task Force (FATF) je téměř nemožné najít pro takovou společnost výhodné platební řešení pro práci s fiat měnami. SVG je vaší volbou pouze v případě práce výhradně s kryptoměnami.

Jak vidíme, existuje mnoho krypto-přátelských jurisdikcí, z nichž každá může být ideální pro váš podnik. Pokud potřebujete získat kryptolicenci a vybrat optimální jurisdikci pro provozování vašeho podniku - obraťte se na právníky SBSB Fintech Lawyers. Od roku 2013 se zabýváme oblastmi FinTech a Crypto, takže každému klientovi nabízíme individuální řešení s ohledem na obchodní model jeho společnosti. Naši specialisté vám pomohou vybrat optimální jurisdikci a připraví balík dokumentů, který legalizuje váš kryptobusiness v souladu se zákonodárstvím zvolené jurisdikce a zajistí úplný právní doprovod tohoto procesu.

Kontaktujte nás
Potřebujeme "vaše jméno", abychom vás osobně oslovili, když odpovíme, "váš e-mail nebo telefon", abychom vás kontaktovali v odpovědi na váš dotaz, "vaše zpráva", abyste odpověděli na tento text.   Zásady ochrany osobních údajů
Děkujeme, vrátíme se k vám co nejdříve